Zo vind je in een oogopslag de juiste medewerkers voor jouw team

De economie trekt aan en het gaat goed, mooie nieuwe klanten en opdrachten. Top! Je hebt alleen wel nieuwe mensen nodig, maar hoe vind je de juiste match voor jouw teams en organisatie?

De zoektocht

Binnen de huidige markt is het bijna onmogelijk om de juiste nieuwe medewerker te vinden. Zeker met de achtergrond en werkervaring die jij als HR-Manager graag voor je wil hebben werken. En dan ben je ook nog op zoek naar meer dan 1 persoon. Ondanks maandenlang zoeken lukt het niet om een passende kandidaat te vinden. Om je kans te vergroten sta je open voor kandidaten uit andere sectoren. Als je die mensen vindt moet je ze zelf maar trainen en opleiden. Hopelijk pakt dit goed uit.

De teleurstelling

Eindelijk heb je een kandidaat gevonden. Je bedenkt je geen moment en je biedt deze persoon meteen een baan aan. Je besteedt vervolgens veel tijd, aandacht en energie om je nieuwe medewerker in te werken. Maar nog voor zijn of haar proeftijd erop zit kom je erachter dat er geen match is en besluit je afscheid te nemen. Nu kun je weer van vooraf aan beginnen met zoeken! En dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Je hebt er inmiddels al maanden slapeloze nachten van! Hoe voorkom je dat dit de volgende keer weer zo afloopt en jij aan je welverdiende nachtrust toe komt?

De gevolgen

Iedere keer als er een nieuwe medewerker wordt geïntroduceerd kost dit het team en de organisatie energie en geld. Als de nieuwe medewerker vervolgens in korte tijd weer de organisatie verlaat heeft dit directe impact op de werkdruk en tevredenheid van de teams. Zij moeten het werk weer oppakken met 1 persoon minder. Dit zorgt voor stress en een verhoogde werkdruk. Als er niet tijdig wordt ingespeeld op deze signalen kan dit leiden tot burn-out klachten of zelfs het vertrek van medewerkers. Het gevolg is grote schade aan de teams en het kost de organisatie ook nog eens bakken met geld.

Hoe krijg je de perfecte match?

Hoe gaaf zou het zijn als je van tevoren kan zien of er een match is! Wat zijn de sterke punten van je mogelijke nieuwe topper? En hoe passen die binnen jouw team en organisatie? Met deze informatie kun je ervoor zorgen dat deze persoon het beste tot zijn recht komt binnen jouw team en organisatie. Wat zijn de aandachtsgebieden zodat je hier direct op in kan spelen. Je vaart niet langer blind maar hebt de volledige controle.

Je maximaliseert de slagingskans van nieuwe medewerkers en dat gaat je veel tijd, energie en geld schelen. En het mooiste is dat je het gewoon kunt herhalen!

Groei

Nu ben jij in staat om de beste match te maken voor nieuwe medewerkers binnen jouw team en organisatie. Je kunt die nieuwe klanten weer met open armen ontvangen.

Dankzij deze inzichten ben je niet langer onnodig veel tijd, energie en geld kwijt aan het uitproberen van nieuwe mensen, waardoor jij je nu kunt je nu focussen op de groei van het bedrijf.

Waar het selecteren van nieuwe medewerker eerst zorgde voor een hoop stress slapeloze nachten en hoge kosten, helpt het je nu om effectiever te groeien!

Hoe wij je helpen

Bizprove heeft een platform ontwikkeld waarmee we je inzicht geven in de karaktereigenschappen van medewerkers en de teams. Op basis van deze informatie helpen we je niet alleen om de beste match vinden. Maar geven we je ook het inzicht dat nodig is om te kunnen veranderen. Zo kun jij de beste keuzes maken om jouw organisatie duurzaam te laten groeien!

Gives us your thoughts

Wat wil je delen?

Wij zijn benieuwd wat jij van deze blog vindt! Heb je aanvullingen of wil je wat delen?

Back to school

Kiddo geeft college

Laat je naam en e-mailadres achter en Kiddo stuurt je wekelijks zijn college.
Scrum master pixel
Be Social

Waardenvol voor anderen?

Houd dit artikel dan niet voor jezelf maar deel het met je connecties!

The author

Maarten Kosse

Direct contact met Maarten?
maarten@bizprove.nl
0655 115 537